Slaapkamer

De slaapkamer is de plaats in uw woning waar u tot rust komt. U kunt uw slaapkamer een rustige uitstraling geven doormiddel van je inrichting. Maar het allerbelangrijkste is het bed. Dit is een aanschaf waar niet te lichtzinnig over gedacht mag worden. Vaak is men geneigd om voor het goedkoopste te kiezen, maar dit is meestal niet automatisch het beste. Het belangrijkste waar u op moet letten bij de aanschaf van uw bed zijn de kussens en matrassen, want veel spier- en gewrichtklachten komt door een verkeerde houding in bed.

Niet alleen het matras maar ook het textielgedeelte van het bed verdient de nodige aandacht. Kussens en dekbedden moeten goed geventileerd zijn en het kussen moet uiteraard goed liggen.

Slaapkamer

Heeft u het vaak koud of klam in bed? Dan is de elektrische onderdeken een goed alternatief. U kunt kiezen uit twee varianten: de zwakstroom- of netspanningsdeken. Ook zijn er al tweepersoons uitvoeringen op de markt die voorzien zijn van een gescheiden temperatuurregeling. Elektrische dekens zijn zeer zuinig, ze verbruiken 40 Watt. Goede elektrische dekens schakelen zichzelf automatisch uit. Ook zijn er modellen die een afkoppelbare snoeraansluiting hebben. Handig voor in de was!

Of wat dacht u van een waterbed? Veel mensen durven geen waterbed te nemen omdat ze bang zijn dat waterbedden snel lek gaan. Niets is minder waar. Zelfs kattenliefhebbers hoeven niet bang te zijn! Een dikke tijk en een hoeslaken schermt het watermatras helemaal af. En mocht er dan toch een lekkage ontstaan dan komt het water er druppelsgewijs uit, omdat het water niet onder druk staat. Dit water wordt dan weer opgevangen in de veiligheidsvoering! Een waterbed is ideaal voor mensen met een allergie, dit komt omdat stofmijt de kans niet krijgt om zich te nestelen. Buiten voor de mensen met een allergie is een waterbed ook uitermate geschikt voor mensen met spier- en gewrichtsproblemen, omdat het bed zich naar je lichaam vormt. Ook voor zwangere vrouwen biedt een waterbed een pluspunt, omdat ze gedurende de hele zwangerschap gewoon op hun buik of zij kunnen blijven liggen. Een waterbed voorkomt ook doorliggen, daarom kan een waterbed voor bedlegerige mensen een aangenaam alternatief zijn.

De meubels in de slaapkamer moeten zeer flexibel zijn. Tegenwoordig moet de slaapkamer van alle markten thuis zijn; er moet in kunnen worden geslapen, gesport, gewerkt en zelfs een ontbijt genuttigd. De meubels moeten dus zeer flexibel zijn. Klassieke meubelstukken zijn het bed, het nachtkastje, de linnenkast en toilettafel. Ook zijn er losse meubels die volop speelruimte bieden voor een creatieve inrichting. Systeemmeubilair is ideaal voor mensen die veel bergruimte nodig hebben. Deze kunnen perfect op maat gemaakt worden.

Ook door het gebruik van kleur kunt u uw slaapkamer een persoonlijke look geven. In het designsegment is metallic grafietgrijs nog steeds dé basiskleur, maar ook spierwit is weer helemaal in de mode. Gecombineerd met felle kleuren als groen en oranje wordt een leuk speels effect bereikt. Wat de nostalgische houten ameublementen betreft, zien we zowel lichte honingkleurige impregneer als transparante kleurbeitsen in antieke kleuren: mergelwit, ijsblauw, lindegroen en oker. Grootmoedermeubelen zijn veelal uitgevoerd in smeedijzer, vaak met opzet bedhemels. Voor het koloniale wonen zijn donkerbruin gebeitst hout en webbing (gevlochten rotan of pitriet) de materialen. 

 

Woningaanbod

Zoek in meer dan 50.000 woningen

Zoek een woning:

Vul een plaats of postcode in...
Prijsklasse

Woningaanbod aangeboden door:

Nieuwbouwwoningen.nl

Woningennet.nl

 

Inrichting

 

 

 

 

 

 

Op zoek naar een bedrijf bij u in de wijk?


Klik op de categorie voor meer informatie over keukens, badkamers, woonkamers, slaapkamers etc.

 

 

Uw bedrijf gratis aanmelden? Klik hier

 

Gratis inrichtingbrochures aanvragen?

Keuken brochures

Vloer brochures

 

Online woonwebshop voor keuken, badkamer, wonen, slapen, tuin en vele andere artikelen

 

  Lees verder...    
\
Overige wijken
Boechorst
Kanaaloevers
Piekenhoef
Dragonder Oost
Nagtegael
Poortwijk
Kadijken
Schuytgraaf
Aanbiedingen

 

Advertentie

 

Wooninformatie

 

Advertentie

 

BIJN Solutions