Tuin

De tuin is de plek om lekker bij te komen, te genieten van de buitenlucht, om er te ontspannen en om lekker voor uw planten te zorgen. Maar eerst moet uiteraard uw droomtuin worden aangelegd. Een van de belangrijkste aspecten voor het aanleggen van uw tuin is de voorbereiding. Of u uw tuin nu zelf aanlegt of door iemand aan laat leggen, beiden kost enig denkwerk. Wij raden u dan ook aan om een stappenplan te maken. In het stappenplan komen punten naar voren als: wat wilt u voor een tuin (gazon, vijver)? Wat wordt de stijl van de tuin? Wat is mogelijk in de tuin? En niet in de laatste plaats: wat is uw budget?

Nadat u het stappenplan heeft doorlopen kan uw droomtuin op papier worden gezet. Het is een aanrader om u eerst goed te oriλnteren wat er zoal op de markt te koop is. Aangezien niet iedereen groenenvingers heeft kunt u er voor kiezen om een tuinarchitect in te huren. Een voordeel van het inschakelen van een architect is dat hij als geen ander weet waar u op moet letten.
Men denkt al snel dat het inschakelen van een tuinarchitect bij voorbaat duur is, maar het inrichten van een tuin is sowieso geen goedkope zaak. Daarom is een gerealiseerd ontwerp dat meteen goed is uiteindelijk voordeliger.

Als u er voor kiest om zelf uw tuin te gaan ontwerpen kunt u gebruik maken van speciale software. Zo kunt u op uw eigen PC uw droomtuin gaan ontwerpen. Er zijn zelfs softwarepakketten waarbij u virtueel door uw tuin kunt lopen! Belangrijk is dat u op uw ontwerp aangeeft waar het noorden zich bevindt, waar de ramen, de poort en de deur zich bevinden, hoe de zon schijnt op de tuin, welke elementen er bewaard moeten blijven, hoe de paden lopen etc.
 
Ook de plaatsing van het terras in de tuin is zeer belangrijk. Zeker voor de liefhebbers van zonnebaden. Houd rekening met de ondergangsplaats en de opgangsplaats van de zon in uw tuin. Wie de hele dag in het zonnetje wil zitten doet er goed aan twee of zo nodig drie terrassen aan te leggen voor de ochtend, middag en avond. Plaats ook nooit bomen of hoge heggen naast uw terras, deze kunnen namelijk de zon ontnemen van het terras. Houd bij het ontwerpen van een terras rekening met een ruimte van 2m² voor elke zitplaats. Zorg er dus voor om uw terras voldoende groot te maken. Doet u dat niet dan kan dat tot irritatie leiden als u visite in uw tuin ontvangt.

Ook kunt u gebruik maken van middelen om de tuin iets extra s te geven. Als u bijvoorbeeld een kleine tuin heeft dan kunt u die groter laten lijken door een pergola of een heg in de lengte te plaatsen. De tuin kunt u breder laten ogen door elementen in de breedte te plaatsen. Spanning kunt u in de tuin brengen door gebruik te maken van diagonalen. Rust in uw tuin kunt u brengen met behulp van een gazon.
 
Wanneer u ervoor kiest de tuin zelf aan te leggen raden we u aan om eerst de harde elementen, zoals de paden, het terras en de omheining aan te leggen. Daarna kunt u overgaan tot het aanbrengen van de grote beplantingen zoals bomen. Als laatste kunt u kleinere planten gaan aanbrengen.
 
Als u klaar bent met het aanleggen van uw tuin moet u niet denken dat u helemaal klaar bent! Een tuin is een levend iets dat altijd onder invloed staat van de wisselende weersomstandigheden. Daarom moet hij goed worden bijgehouden. Als uw tuin is aangelegd moet u niet ongerust zijn als het niet de gewenste droomtuin is, houd er rekening mee dat de tuin dat pas is als alles in bloei staat!  

 

Woningaanbod

Zoek in meer dan 50.000 woningen

Zoek een woning:

Vul een plaats of postcode in...
Prijsklasse

Woningaanbod aangeboden door:

Nieuwbouwwoningen.nl

Woningennet.nl

 

Inrichting

 

 

 

 

 

 

Op zoek naar een bedrijf bij u in de wijk?


Klik op de categorie voor meer informatie over keukens, badkamers, woonkamers, slaapkamers etc.

 

 

Uw bedrijf gratis aanmelden? Klik hier

 

Gratis inrichtingbrochures aanvragen?

Keuken brochures

Vloer brochures

 

Online woonwebshop voor keuken, badkamer, wonen, slapen, tuin en vele andere artikelen

 

  Lees verder...    
\
Overige wijken
Kanaaloevers
Poortwijk
Schuytgraaf
Nagtegael
Dragonder Oost
Piekenhoef
Kadijken
Boechorst
Aanbiedingen

 

Advertentie

 

Wooninformatie

 

Advertentie

 

BIJN Solutions