Voorzieningen

Voorzieningen Nagtegael

 

In de nabije omgeving van nieuwbouwproject Nagtegael vindt u vele uiteenlopende voorzieningen. Onderstaand geven we u een opsomming.

 

Gemeente

De gemeente Midden-Drenthe ligt in het hart van Drenthe en heeft een landelijke, overwegend agrarische karakter.  De gemeente heeft goede verbindingen in alle richtingen, een veelsoortige werkgelegenheid en veel ruimte en rust.

Winkelen
Winkelen kunt u doen in het centrum van Beilen waar een veelzijdig aanbod van aan winkels op u staat te wachten.

Ligging & Verbindingen
De gemeente Midden-Drenthe wordt ontsloten door de Rijksweg Zwolle-Groningen (A28) en de provinciale weg Emmen-Drachten (N381). Binnen een half uur bent u op Groningen Airport Eelde.

Onderwijs
De dorpskern kent een basisschool aanwezig en twee scholengemeenschappen voor het voortgezet onderwijs.

Sport & Ontspanning
In de meeste woonkernen zijn voetbalvelden aanwezig. Tevens bevatten enkele woonkernen sporthallen en tennisbanen. 

Kunst & Cultuur
Op het gebied van kunst & cultuur heeft de gemeente Midden-Drenthe u veel te bieden. Zo zijn er openbare leeszalen, bibliotheken, een Instituut voor Creatieve Ontwikkeling met tal van cursussen, meerdere muziek-, zang- en toneelverenigingen en de Drentse Courant; een eigen dagblad. 

Zorg
De gemeente Midden-Drenthe beschikt ook in de zorg over voldoende faciliteiten: huisartsen, groepspraktijken voor fysiotherapie, tandartsen en Algemeen Psychiatrisch Ziekenhuis Drenthe. In Hoogeveen en in Assen vindt u ziekenhuizen.

Openbaar vervoer
Vervoersbedrijf Arriva verzorgd het openbare busvervoer. Met de lijnen van deze maatschappij kan frequent vanuit een aantal plaatsen uit de gemeente gereisd worden. Er zijn streekvervoerverbindingen met Assen, Emmen en Hoogeveen. Tevens beschikt Beilen over een eigen NS-station met verbindingen in de richtingen Zwolle en Groningen.

Bedrijfsterreinen
Aan de Rijksweg Zwolle-Groningen (A28) vindt u bedrijvencentrum Ossbroeken. Tevens beschikt de gemeente Midden-Drenthe over een aantal locaties voor bedrijfsvestigingen.

Toerisme en Recreatie

Nationaal Park Dwingelderveld
Te midden van een Karakteristiek esdorpenlandschap ligt het Nationaal Park Dwingelderveld. Het parkgebied bestaat uit de Dwingelose heide, de Kraloëër Heide, de Anserdennen en de boswachterij Dwingeloo. Het gebied heeft een oppervlakte van ca. 3500 hectare.

De afwisseling van de bodemgesteldheid is het bijzondere van het Dwingelderveld, waardoor een mozaïek van begroeiing ontstaan is. U vindt hier vochtige dopheidevelden met vennen, droge heideterreinen, bossen en jeneverbesstruwelen. Tevens treft u hier ook allerlei, vaak zeldzame, planten en dieren aan. Nergens in Nederland komt de heide nog zo gaaf en in zo'n omvang voor. Als nat heideterrein is dit zelfs het grootste van Europa.

Het Nationaal Park Dwingelderveld leent zich uiteraard ook uitstekend voor wandelen, paardrijden, fietsen en andere vormen van natuurbeleving zoals vogels kijken. Er zijn ook schaapskooien te bezoeken. Kortom; een geweldige locatie het gehele jaar door. 

Monumentendorp Orvelte
In dit prachtige en pittoreske dorpje waant u zich in de wereld van vroeger. Het Weken en leven van toen zijn astgelegd in rustieke gebouwen, gegroepeerd rond het centrale dorpsplein, de brink. De rietgedekte boerderijen in dit historische dorp behoren tot de oudst bewaard gebleven parels van Saksische bouwkunst.

De straatjes en erven zijn geplaveid met oude klinkers en zwerfkeien. In en rond de eeuwenoude panden kunnen jonge en oudere bezoekers delen in de levendige ambtelijke bedrijvigheid van toen. Want in monumentaal Orvelte werkt de historie in het heden.

En meer…
U en uw kinderen zullen zich vermaken in de grootste overdekte speeltuin van Nederland: Speelstad Oranje. Of bezoek de Radio Sterrenwacht met maar liefst twaalf reusachtige radiotelescopen in de boswachterij Hooghalen. De waterrecreant kan zijn hart ophalen op de Turfroute; een toeristische vaarroute door delen van Drenthe, Friesland en Overijssel. 

Woningaanbod

Zoek in meer dan 50.000 woningen

Zoek een woning:

Vul een plaats of postcode in...
Prijsklasse

Woningaanbod aangeboden door:

Nieuwbouwwoningen.nl

Woningennet.nl

 

Inrichting

 

 

 

 

 

 

Op zoek naar een bedrijf bij u in de wijk?


Klik op de categorie voor meer informatie over keukens, badkamers, woonkamers, slaapkamers etc.

 

 

Uw bedrijf gratis aanmelden? Klik hier

 

Gratis inrichtingbrochures aanvragen?

Keuken brochures

Vloer brochures

 

Online woonwebshop voor keuken, badkamer, wonen, slapen, tuin en vele andere artikelen

 

  Lees verder...    
\
Overige wijken
Piekenhoef
Boechorst
Kadijken
Kanaaloevers
Nagtegael
Dragonder Oost
Schuytgraaf
Poortwijk
Aanbiedingen

 

Advertentie

 

Wooninformatie

 

Advertentie

 

BIJN Solutions